MISJA

POMAGAMY PRZEDSIĘBIORCZYM

Naszą misją jest tworzenie warunków do powstawania i rozwoju innowacyjnych firm w Polsce Wschodniej w bliskiej współpracy z innymi instytucjami otoczenia biznesu oraz jednostkami samorządu terytorialnego.

INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI

Inkubator Przedsiębiorczości w Łukowie został założony przez Fundację Regionalne Inkubatory Przedsiębiorczości, dzięki jej kilkuletniej działalności na rzecz rozwoju przedsiębiorczości w regionie.

Fundacja jako instytucja otoczenia biznesu realizuje strategię, powstałą w 2014 roku, dostosowaną do potrzeb rynku.

Fundacja Regionalne Inkubatory Przedsiębiorczości uzyskała dotację na utworzenie inkubatora przedsiębiorczości w Łukowie z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego.

Załoga Inkubatora

Mateusz Popławski

Prezes Zarządu Fundacji

Absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych SGGW, magister Ekonomii. Zaraz po maturze rozpoczął przygodę z biznesem. Przez 5 lat prowadził Wakacyjny Antykwariat Szkolny, w którym uczniowie mogli sprzedać oraz kupić używane podręczniki. Po kilku latach pojawiło się nowe wyzwanie i razem ze swoją wieloletnią przyjaciółką zajął się sprzedażą naturalnych kosmetyków, aktualnie w ramach spółki prowadzi 3 sklepy. Łączy wiedzę teoretyczną z własnym biznesowym doświadczeniem. Pomysłodawca Konkursu Wiedzy Ekonomicznej dla uczniów szkół średnich z terenu powiatu Łukowskiego. Od 2014 roku Radny Miasta Łuków.

Beata Kłysz

Wiceprezes Zarządu Fundacji

Absolwentka Wydziału Zarządzania Politechniki Lubelskiej. Od 2001r. specjalizuje się w pozyskiwaniu i realizacji projektów współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej, skierowanych m.in. do osób bezrobotnych, przedsiębiorców i uczniów szkół średnich. Od wielu lat zaangażowana w organizację Łukowskich Forów Gospodarczych, które służą wspieraniu lokalnej przedsiębiorczości, poprzez dostarczanie bieżących informacji istotnych dla danego sektora, a także integrację lokalnego środowiska samorządowego, instytucji pozarządowych i przedsiębiorców.